Hoe je innerlijke rust kunt vinden en gelukkig kunt zijn

Dit is een van de belangrijkste levensdoelen. Innerlijke rust is de noodzakelijke basis voor een levensstijl waarin je je in harmonie voelt met jezelf en met je beslissingen. Misschien heb je het gevoel dat er ingrediƫnten zijn die je kalmte veranderen, bijvoorbeeld stress. In de omgangstaal wordt geluk soms verward met constante euforie, maar in werkelijkheid wordt echt welzijn geboren uit de harmonie, balans en sereniteit van die innerlijke vrede die je toevluchtsoord is.

1. Oefen goed
Vriendelijkheid is nauw verbonden met innerlijke vrede. Denk aan het welzijn dat u voelt als u het juiste hebt gedaan. Breng daarom deze menselijke toewijding aan de ethiek van de deugd in uw dagelijkse leven. De beste acties zijn die welke objectief gezien goed zijn. Bedenk dat het doel de middelen niet heiligt.

2. Leef in het heden
Dit is een fundamenteel en essentieel principe, onder deze stelregel werkt de cognitieve therapie van mindfulness. Je leeft vandaag, daarom concentreer je je aanwezigheid op wat je op deze reis gaat doen. Uw innerlijke rust wordt vaak verbroken door de voortdurende verwachting van morgen en door angsten die in veel gevallen nooit zullen uitkomen.

3. Wees dankbaar voor wat je hebt
Uw niveau van geluk neemt toe wanneer u in werkelijkheid uw redenen voor geluk meer waardeert en minder belang hecht aan wat u mist. Om de routine van dankbaarheid als een prioriteit te promoten, kun je elke dag beginnen met een opsomming van drie redenen waarom je het leven wilt bedanken.

4. Zorg voor uw persoonlijke relaties
Uw niveau van geluk neemt toe als u voor uw sociale banden zorgt. Hiervoor probeert het de banden van gehechtheid met het gezin, vriendschap en kameraadschap op te bouwen vanuit het respect voor de individualiteit van ieder mens. Waardeert elke persoon om zijn sterke punten in plaats van ze te willen veranderen vanwege zijn zwakke punten.

5. Verschil tussen wat van jou afhangt en wat niet
Dit is nog een van de basisprincipes van innerlijke vrede. Heeft u een probleem waar u zich zorgen over maakt? Zorg dan voor de reparatie. Is het een kwestie die uw eigen werkterrein overstijgt? Accepteer dit feit dus.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *