Veiligheidstips voor reizen naar het buitenland

Kijk altijd naar je omgeving.
Het maakt niet uit dat de Taj Mahal, de Eiffeltoren, Machu Pichu, Angkor Wat of welk ander monument dan ook voor je ogen staat, als er een menigte naar hetzelfde kijkt, vergeet dan niet af en toe rond te kijken. Veel mensen profiteren van deze kleine momenten van toeristische verwarring om hun eigen momenten te maken, dus laat dat jou niet overkomen. Je hoeft niet iedereen om je heen te wantrouwen, een kleine blik over je schouder is voldoende.

Handel niet en zie er niet uit als een slachtoffer.
Voortbordurend op dezelfde studie (om de volledige studie te zien, klik hier, deze is in het Engels) selecteren mensen hun slachtoffers vanwege bepaalde eigenschappen, waaronder waarom ze lopen of optreden als slachtoffer.

Laat het gaan.
Als jij een van de pechvogels was die je ondanks het volgen van stap 1 en 2 hebben aangevallen, laat het dan los. Niets is zo waardevol als uw leven, dus als iemand om uw geld, portemonnee, mobiele telefoon, computer, enz. Vraagt, geef het dan aan hem en bied geen weerstand. Hoogstwaarschijnlijk zal de dief niet op zoek gaan naar problemen en zal hij weglopen zodra ze dingen hebben, dus het is het beste om kalm te handelen en toe te geven.

Scheid uw geld.
Ik heb een gespecialiseerd artikel over hoe u geld kunt besparen als ik reis, en dit is een veiligheidstip voor op reis die u niet mag vergeten: leg nooit al uw eieren in één mand. Mocht er iets gebeuren, zoals een overval, dan weet u zeker dat u niets bent kwijtgeraakt en kunt u toch verder reizen.

Sluit altijd je tas of rugzak.
Als je in het buitenland bent, is alles wat je om je heen ziet nieuw en verrassend en meer dan eens zul je de camera zo snel mogelijk uit je tas of rugzak willen halen om een foto te maken, maar het is waarschijnlijk dat je dat op dat moment ook zult doen vergeet de tas weer te sluiten. De meeste verloren spullen van de reizigers zijn te wijten aan het feit dat ze niet voorzichtig waren om hun koffers opnieuw te sluiten en het betekent niet dat ze zijn gestolen, gewoon lopen is meer dan genoeg om sommige van je spullen op straat te laten springen zonder dat je het merkt.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *