Google verbindt de VS en Europa met een onderzeese kabel door Bilbao en Bude

Het is de eerste verbinding van dit type die de technologiegigant in de staat zal maken. In 2017 verenigden Facebook en Microsoft beide kanten van de Atlantische Oceaan vanuit Sopela.

Google heeft een nieuwe onderzeese kabel aangekondigd, Grace Hopper, die zal lopen tussen de Verenigde Staten (Shirley), het Verenigd Koninkrijk (Bude) en Euskadi (Bilbao), en zal meer ondersteuning bieden voor het netwerk dat de zakelijke en consumentenproducten van het bedrijf host. bedrijf.

Grace Hopper sluit zich aan bij de andere privé-onderzeese kabels van Google (Curie, Dunant en Equiano) om afgelegen continenten langs de oceaanbodem te verbinden. Met particuliere onderzeese kabels kunt u effectief plannen voor de toekomstige capaciteitsbehoeften van klanten en gebruikers over de hele wereld, en een beveiligingslaag toevoegen die verder gaat dan wat beschikbaar is op het openbare internetnetwerk.

Als Grace Hopper eenmaal operationeel is, zal het een van de eerste nieuwe kabels zijn die de VS en het VK sinds 2003 met elkaar verbindt, waardoor de wereldwijde capaciteit toeneemt en Google-services zoals Meet, Gmail en Google Cloud van stroom worden voorzien. Het is ook de eerste investering van Google in een onderzeese kabeltracé naar het Verenigd Koninkrijk en de eerste route naar de Spaanse staat.

Published
Categorized as TECH

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *