Decoratie voor kamers met donkere vloeren

Helderdere verf
Verf die wit of bijna wit is. Wit is zonder twijfel de kleur die het meeste licht reflecteert. Daarom moeten we proberen een omhullend effect te creĆ«ren, zodat het nergens verloren gaat. Zet het op de muren, het plafond, de vloeren … Parket kan altijd verlicht worden met een bleekbehandeling met gewassen effect.

Monochroom effect
Om ervoor te zorgen dat het wit niet koud of saai is, gebruikt u het op verschillende oppervlakken, afwerkingen en texturen: lambrisering, behang … Als u enkele grote meubels schildert, zoals de boekenkast, de eettafel of het dressoir, zal het effect effectiever zijn.

Afwerkingen die reflecteren
Laat deuren, ramen, kozijnen en plinten niet weg: alles telt! Maak er gebruik van om een afwerking toe te voegen die meer licht reflecteert; het hoeft ook niet glanzend te zijn, want er zijn lakken en satijnverven die er beter uitzien dan u zich in de monsters kunt voorstellen.

Meer spiegels
Ze zijn de perfecte bron om het licht te versterken en u kunt ze op veel verschillende manieren gebruiken. Het meest spectaculaire dat met spiegels kan worden gedaan, is de hele muur te bedekken alsof het een raam is: het geeft diepte en reflecteert al het licht in de woonkamer, die het raam moet hebben.

Gebruik kristal en goud
Plug-ins zijn krachtiger dan u denkt! Kijk waar het licht valt en plaats glas of goudstukken, en zo krijg je mooie reflecties. Misbruik glanzende, metalen afwerkingen … zonder angst. Ik zei: zet vazen, schalen, lijsten en lampen met glitter.

Gebruik lichte tapijten
Ze worden essentieel als de grond erg licht is: hoe witter en groter ze zijn, hoe beter. Vloerkleden met een meer natuurlijke afwerking werken ook. En als je de klassieke niet wilt opgeven, leg ze dan op een grotere en lichtere smooth.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *