Slaapkamerdecoratie in Scandinavische stijl

Vanwege de kou is het in de Scandinavische landen en de noodzaak dat de Nordics zoveel tijd in hun huizen moeten doorbrengen, zoekt Scandinavische decoratie vooral:
Creëer ruimtes die zo uitnodigend en comfortabel mogelijk zijn
En dat…
Het is precies wat we willen doen met onze slaapkamer!
Warm textiel in Scandinavische slaapkamers

Een van de beste manieren om een slaapkamer gezellig en comfortabel te maken, is door middel van warm en zacht textiel zoals wol en linnen.

Dekbedovertrekken, dekbedden, dekens en linnen lakens zijn altijd welkom in een slaapkamer in Scandinavische stijl!

Orde en minimalisme in de Scandinavische kamers
Door zoveel tijd thuis door te brengen, proberen Scandinaviërs hun kamers er netjes en visueel ontspannend uit te laten zien. Ze beperken alle onnodige rommel! Dus als je de Scandinavische stijl wilt omarmen, is er niets beters dan een minimalistische decoratie, die niet alleen functioneel en elegant is, maar ook wonderen kan doen met je humeur.

Neutrale kleuren in Scandinavische decoratie
In Scandinavische interieurs worden over het algemeen geen felle kleuren gebruikt. Zijn schoonheid schuilt in een neutraal kleurenpalet:
blanken
grijs
zwarten
en bruin

Maar desondanks lijken kamers in Scandinavische stijl nooit koud of saai, vanwege de overlapping van complementaire kleuren.

Rieten en rotan meubels en accessoires
De rieten en rotan meubels, en allerlei accessoires gemaakt van natuurlijke vezels, zullen ook welkom zijn in de witte of neutraal getinte slaapkamers, in de Scandinavische stijl. Behalve dat ze 100% natuurlijke en ‘milieuvriendelijke’ vezels zijn, zorgen ze voor warmte en passen ze perfect bij de karakteristieke kleuren van Scandinavische decoratie.

Prenten en foto’s om de muur van de kamer te versieren
Een soort decoratief element dat veel wordt gebruikt in Scandinavische huizen zijn prints en foto’s om de muren te versieren: foto’s met illustraties, grafische ontwerpen en vooral geometrische patronen en strepen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *